Netwerk GRONDig
Belangenorganisatie voor de grondgebonden melkveehouderij

Activiteiten 2017

 

HANDTEKENING actie GOMMER
Op maandag 31 juli heeft Foppe Nijboer (voorzitter Netwerk GRONDig) aan Henk Gommer circa 600 handtekeningen overhandigd. Vandaag zal Gommer deze handtekeningen overdragen aan Friesland Campina tijdens een speciale ledenbijeenkomst. Motto van de actie is:
geen verplichting van de Kringloopwijzer! En zeker geen sancties zoals Gommer is overkomen.

Wij danken al die melkveehouders die via onze site hun steun hebben betuigd!


Rechts: Foppe Nijboer

 

Op 16 augustus heeft de voorzieningenrechter opnieuw de regeling fosfaatreductie buiten werking gesteld voor groepen melkveehouders. Een groep van de eisers waren donateurs van Netwerk GRONDig vertegenwoordigt door advocaat Peter Goumans (Hekkelman Advocaten). 

Wij feliciteren al die donateurs die de moed hebben gehad het Kort geding aan te gaan. Wij weten dat enkelen van hen op het randje van faillissement staan door het reductieplan. Zij zijn nu gered. Andere donateurs lijden ook enorme schade, zowel financieel als emotioneel. 

Wij kunnen heel goed begrijpen dat niet iedereen meedeed aan het Kort geding. Voor diegenen is er heel goed nieuws na de wederom goede uitspraak van gisteren:
Volgens de rechtbank Den Haag geldt zijn uitspraak voor alle melkveehouders als ze voldoen aan de zogenaamde 'lichte toets'mei 2017 Lees de UITSPRAAK van het 
Kort geding
 tegen Fosfaatreductieplan >> klik
Netwerk GRONDig biedt Handvest aan informateur Schippers en Kamerleden op dinsdag 9 mei

Lees het Handvest

.